U23MM: Poolak ja Kuštein kõrge 6. koht

Eelmisel nädalal peeti Floridas Sarasota-Brandetion linnakus U23 Maailmameistrivõistlusi, kuhu lähetati kaks paarisaeru paatkonda. Meeste klassis esindasid Eestit Johann Poolak (SK Kalev) ja Mikhail Kuštein (Narva Energia) ning naiste klassis Grete Alttoa (SK Kalev) ja Greta Jaanson (SK Pärnu).

Meeste paarisaeru kahepaadi eelsõit sõideti kindlalt ja varuga, sest vaja oli olla esimese kolme seas ja seda ka tehti. Paatkond lõpetas kolmandal kohal ajaga 6.35,85, mis andis neile otse edasipääsu A/B poolfinaali. A/B poolfinaalis näitasid mehed jällegi väga head sõitu kust siis pääseti edasi kuue parema sekka. Sõit lõpetati ajaga 6:28,42.

A-Finaalis lõpetasid Kuštein ja Poolak kuuendal kohal ajaga 6:35,38 mis tähendab ka üldarvestuses kuuendat kohta. Kahepaate oli kokku 13.

Naiste paarisaeru kahepaat pidi kahjuks leppima eelsõidus viienda kohaga, mis tähendas neile vahesõitu. Sõit lõpetati ajaga 7.22,83. Edasi pääses ainult sõidu võitja. Vahesõidus lõpetasid neiud neljandal kohal ajaga 7:10,34. Edasipääsu nimel oleks olnud vaja lõpetada esimese kahe seas ning neiud jätkasid sõitu B-Finaalis.

B-Finaalis lõpetasid Alttoa ja Jaanson kolmandal kohal ajaga 7:31,80 andes üldarvestuses üheksanda koha. Kahepaate oli kokku 11.

Kõiki tulemusi saab vaadata SIIT