Vahearuanne neljapaadi tegemistest

Sel ajal kui Pärnus ilm tasa ja targu kevade poole pöördub ja jõgi vaikselt jääkaant sulatab treenivad neljapaadimehed Horvaatias. Jah, nagu iga aasta, siis ka tänavu pesitsevad kõvemad sõudesportlased Skradinis lõunalaagris. Hetkel on lisaks neljapaadile Horvaatias veel Andra-Laura Meeksa ja sõudjate tasutatiim, kuid nädala lõpus pidi nendega liituma ka U23 koondis. Paatkonna noorim liige, Sten-Erik Anderson kirjeldas, et päike võtab Horvaatias korralikult ning praeguseks on kõik juba kena punakavõitu jume saanud.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Treening kahepaatidel – Kaspar Taimsoo ja Allar Raja
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kaur Kuslap ja Sten-Erik Anderson

Tänaseks on meestel Skradinis käimas juba teine treeningnädal. Neljasega on pääsetud veetreeningule aga ainult korra, nimelt saadi Itaaliast Filippi tehasest meestele uus paat alles nädalavahetusel. Seega on trenne tehtud seni põhiliselt kahepaatidel. Meeste vormi kohta pärides vastas Sten-Erik, et “selle poole pealt tundub, et kõik on tõusu teel”. Nagu arvata võib, siis väikest viisi tögatakse laagris üksteist ja see hoiab ka meeleolu lõbusa. Ja kui uskuda Sten-Eriku sõnu, et Matti Killing meestega riidlema pole pidanud, siis võib järeldada, et laager kulgeb neil seal mõnusalt. Ka kinnitas Sten-Erik, et neljapaadi kõigi liikmete tervis on seni olnud korras ning haigused ja vigastused ei ole neid kimbutanud.

Neljapaadi liikmed plaanivad Skradinis laagerdada kuni Euroopa meistrivõistlusteni, mis toimuvad 23. mail Belgias. Küll aga ei olda seal kõik see aeg jutti, vaid iga kolme nädala tagant käiakse ikka kodumaad ka vaatamas. Hooaja esimene võistlusstart tehakse Zagrebis 12. aprillil – Horvaatia lahtistel meistrivõistlustel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA